Herkesin yaptığı dolma tarzı farklıdır.Bazıları fazla baharat sevmez,bazıları sadece fıstık,üzüm ilave etmez.Benim tarifim Osmanlı tarzı bol baharatlı pişerken buram buram kokan,kokusu bütün komşuları saran bir biber dolması...
1.5 bardak yıkanmış nişastası tamamen gitmiş pirinç ve diğer herşey çiğden olmak üzere 3 tatlı kaşığı tarçın,3 tatlı kaşığı dolmabaharı,1 çay kaşığı karabiber,2 tatlı kaşığı kuru nane,6-7 tane kadar küp şeker,tuz ve yine dolu dolu olmak üzere 1 avuç kuş üzümü (1 saat önce suya konmuş temizliğinin yanında iyice şişmesi için )ilave edilir.
1.5 bardak pirinç için 1.5 bardaktan biraz fazla yani tam üstüne çıkana kadar su ilave edip pilav gibi pişirin.
Soğumaya bırakın.Bu arada dolmalık biberleri yıkayıp hazırlayın.Sonra çok sıkıştırmadan biberleri doldurup domates ile süsleyin
Sonra biberlerin yarısına kadar su koyup kaynayınca kısarak pişirin yaklaşık biberlerin kalınlığına göre 45-50 dakika kadar ve soğuması için bir servis tabağına alıp servise hazırlayın....
Sağlık ve afiyetle.....
5 yorum:
ELLERİNİZE SAĞLIK ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYORLAR...
Teşekkürler ziyaretinizle mutlu ettiniz sevgilerimle...herzaman beklerim..
bu değişik bir tarif hiç böyle yapmamıştım annem çiğ olarak koyar piriçleri
Yiyen herkes begenıyor bence denmemelisiniz .ayrıca ziyaretiniz için teşekkürler.
Ellerinize, emeğinize sağlık. Çok nefis ve leziz bir görüntüsü var. İnsanın iştahını kabartıyor.
Saygılar..
Yorum Gönder