Subscribe to my full feed.

24 Eylül 2012 Pazartesi

ZEYTİNYAĞLI BİBER DOLMASI...

Herkesin yaptığı dolma tarzı farklıdır.Bazıları fazla baharat sevmez,bazıları sadece fıstık,üzüm ilave etmez.Benim tarifim Osmanlı tarzı bol baharatlı pişerken buram buram kokan,kokusu bütün komşuları saran bir biber dolması...
 

Bol soğanlı dolma makbul olanıdır.Bu tarife göre14-15 biber dolması çıkıyor.Buna göre 5-6 iri soğanı küp küp doğrayıp 1 su bardağı zeytinyağ ile kavuruyoruz.Ama bundan önce 1 dolu dolu avuç dolmalık fıstık kavurup sonra soğanı ve zeytinyağı ilave edip kavuralım.
1.5 bardak yıkanmış nişastası tamamen gitmiş pirinç ve diğer herşey çiğden olmak üzere 3 tatlı kaşığı tarçın,3 tatlı kaşığı dolmabaharı,1 çay kaşığı karabiber,2 tatlı kaşığı kuru nane,6-7 tane kadar küp şeker,tuz ve yine dolu dolu olmak üzere 1 avuç kuş üzümü (1 saat önce suya konmuş temizliğinin yanında iyice şişmesi için )ilave edilir.
1.5 bardak pirinç için 1.5 bardaktan biraz fazla yani tam üstüne çıkana kadar su ilave edip pilav gibi pişirin.



Soğumaya bırakın.Bu arada dolmalık biberleri yıkayıp hazırlayın.Sonra çok sıkıştırmadan biberleri doldurup domates ile süsleyin
Sonra biberlerin yarısına kadar su koyup kaynayınca kısarak pişirin yaklaşık biberlerin kalınlığına göre 45-50 dakika kadar ve soğuması için bir servis tabağına alıp servise hazırlayın....

Sağlık ve afiyetle.....

5 yorum:

alyamina dedi ki...

ELLERİNİZE SAĞLIK ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYORLAR...

HANDE CİGER dedi ki...

Teşekkürler ziyaretinizle mutlu ettiniz sevgilerimle...herzaman beklerim..

sonsuz dekorasyon dedi ki...

bu değişik bir tarif hiç böyle yapmamıştım annem çiğ olarak koyar piriçleri

HANDE CİGER dedi ki...

Yiyen herkes begenıyor bence denmemelisiniz .ayrıca ziyaretiniz için teşekkürler.

Fuat Gencal dedi ki...

Ellerinize, emeğinize sağlık. Çok nefis ve leziz bir görüntüsü var. İnsanın iştahını kabartıyor.

Saygılar..