Subscribe to my full feed.

15 Mart 2008 Cumartesi

MAŞ


Öncelikle şölen masamızı çok beğenip keşke bizde gelseydik diyen tüm arkadaşlara hepinize kapımız her daim açık olduğunu söylemek istiyorum.Sizin gibi hamura gönül veren arkadaşları evimde ağırlamaktan mutluluk duyarım .Evimizde ki kural yapılanlardan herdaim yenilicek ve diyet,zayıflık konuşulmayacak :))))Şaka bir yana ogün inanın çok güzel bir gündü bende tekrar olmasını canı gönülden bekliyorum .....




Seda son yazısında Baharın en güzel resimlerinden birini koymuş insanın hafızası nası bir resimle ,bir kokuyla, bir tatla eskilere gidiyor.Geçen bahar işten yeni çıkmıştım evimi toparlama, yeni hayata alışabilme arasında sık sık Seda ile kaçamaklar yapıyorduk.Mutfakta süper eğlenceli günler geçiriyorduk.Hayat herdaim insanın karşısına böyle bir dost çıkarmıyor ve böyle kıymetli anlar vermiyor malesef.Şimdi o işte, ben kızla 23 nisan törenleri koşturması içindeyim.Ama biliyorum ki geçen zaman içinde bugün bile değerli olucak.




Ve işte geçen toplantıda kızların çok beğendiği bir tadı sizlerle paylaşıyorum şimdi...Eminim hepiniz aktarlarda görmüşsünüzdür.Çünkü çoğu kuru bakliyat satanlarda var.




Görünümü yeşil mercimek gibi ama tadı börülceye benziyor.Yapılışı çok kolay akşamdan ıslarsanız daha çabuk haşlanır sanırım ama ben o gün ıslatmamıştım.Çabuk haşlanmadı ama haşlanmaya yakın çok dikkat edin hemen içi dışına çıkıyor.




Haşladıktan sonra süzgeçte soğutun bu arada içine koyacağınız yeşillikleri hazılayın. Ben tazesoğan,maydonoz,nane,dereotu koydum.Çok ince ince doğrayıp Maşlara ilave ettim sonra içine mısır ekleyip bol limon,knorun salata soslarından ve zeytinyağ ile karıştırdım ve servis tabağına aldım....




Efendim afiyet olsun sağlık ve afiyetle.......

14 yorum:

Adsız dedi ki...

sofra harika hele bu salata enfesss
ellerine sağlık
sevgiler

serinmavi dedi ki...

Bir salatasever olarak bütün salataları çok beğendim..Maş fasulyesni çok merak ediyordum ve tatma imkanı bulmak da çok iyi oldu,çok da beğendim doğrusu,Ellerine sağlık canım,herşey çok güzeldi.Selamlar :)

ayşegül mutfakta dedi ki...

maşta ne olaki acep diye tıkladım ya bu çok güzelbişeymiş eline sağlık.

Adsız dedi ki...

Handecim iyi akşamlar
şu sıcacık cafe aöma hayali bende de var.Hah dedim hayaldaş arkadaşımı buldum.Emeğine sağlık tariflerini çok beğendim.
görüşmek üzere

MUTFAKTA HOŞ SEDA dedi ki...

Ben o gün yenilen bütün salatalara bayıldım hele ki maş'a hatta o günden beri sürekli canım bu tarz ekşili şeyler istiyor yani devamını isterim şekerimm :) Geçen bahar hakikaten çok güzeldi hem tatlı mı tatlı hemde çok becerikli bir can dostu edindim ben bu bahar daha az görüşebilsekte hiçbirşey eksilmedi dostluğumuzda seni çok seviyorum can dostum :))

NiNo dedi ki...

ay ne degisik bisi buuuuuuuuuuuuuuuuu harika bisi olmali madem kapi acik geliyorum acilinnnnnnnnnnnn :)))

Feyza Fidan dedi ki...

Handecim, harika bir salata tarifi..Ellerine sağlık..E bişi diycem şindik ben recümdeyim ya, yani ben gelemiyom mu sana bacım :))))
Kocaman öptüm seni...

ebrulitatlar dedi ki...

Hande'cim hiç yapmadım ama bu görüntüden sonra denemek istiyorum. Elceğizlerine sağlık canım. Sevgiler..

yaban mersini dedi ki...

cnm aynen ben de resime bakarken daldım ve birarada oldugumuz o güzel günü yeniden yaşadım..ellerine sağlık.bu tarifi yayınlamanı bekliyordum,ilk fırsatta deneyeceğim.slmlar.

serinmavi dedi ki...

Hayırlı kandiller canım....

Adsız dedi ki...

Hayirli kandiller.

sarımutfak-hande dedi ki...

salatan harika canım ellerine sağlık hiç bilmediğim bir lezzet denemek lazım
sevgiler

Beyza dedi ki...

Hande´cim mas fasülyesini ilk defa duydum. Tadini cok merak ettim. En kisa zamanda alip ben de deneyecegim. Salata da cok güzel olmus. Ellerine saglik.
Sevgiler

SOFRAOZLEMİ dedi ki...

alla alla..ben aşağıdaki yazıya yorum yazdım sanıyodum ..meğer yazmamışım ne ayıp etmişim..:(
canım benim hepsi birbirinden harika lezzetler ..ben de imrenmedim değil yani..:)
maş fasülyesinide daha önce çok duydum ama yemedim ve denemedim..
siz önerdiğinize göre herkesten onay aldığına göre süper bişi demekki:)
ellerine sağlık hayatım..
svegiler..