Subscribe to my full feed.

6 Eylül 2012 Perşembe

Şeftali Reçeli


  İstanbul'un yaza veda günlerinde güz rengi almadan gökyüzünü bir güz rengi reçeli paylaşmak istedim sizlerle...

 Daha önce reçel yapmak gibi bir girişimde bulunmamıştım açıkcası;ama müptelası olduğum bir blog arkadaşımda görene kadar.Uzun zamandır sessizce takibindeyim kendisinin.Sade ve dingin blogu beni gezerken mutlu ediyor.İşte orda gördüm şeftali reçelini dünde marketen alıp hemen yaptım.

Sevgili http://inspirationsathome.blogspot.com/ EMEL bu güzel tarifin ve sıcak blogun için tekrar teşekkürler....

Tarifi aynen şöyle..
3-4 adet büyük boy şeftali
4 su bardağı toz şeker
yarım bardak limon suyu
1-2 tane karanfil

Yapılışı
  • Şeftalileri, küpler halinde doğrayın ve üzerine şekeri koyarak, 1 saat kadar bekletin.
  • Ocağın üzerine koyun ve yüksek ateşte, meyvaları dağıtmadan , tahta bir kaşık ile, şeker eriyinceye kadar karıştırın.
  • Suyunu salmaya başladığında, altını kısın ve arada bir karıştırarak yaklaşık bir saat kadar, pişirin.
  • İndirmeye yakın, üzerine limon sıkın ve karanfilleri koyun.
  • Soğuduktan sonra cam kavonozlara koyabilirsiniz.



2 yorum:

Emel Sevren Pınar dedi ki...

handecim eline sağlık, nefis görünüyor..güzel sözlerin ve desteğin için ben sana ne kadar teşekkür etsem az..öperim yanaklarından..

Unknown dedi ki...

Bende teşekkür ediyorum .gorusmek üzere sevgiyle kal...