İstanbul'un yaza veda günlerinde güz rengi almadan gökyüzünü bir güz rengi reçeli paylaşmak istedim sizlerle...
Daha önce reçel yapmak gibi bir girişimde bulunmamıştım açıkcası;ama müptelası olduğum bir blog arkadaşımda görene kadar.Uzun zamandır sessizce takibindeyim kendisinin.Sade ve dingin blogu beni gezerken mutlu ediyor.İşte orda gördüm şeftali reçelini dünde marketen alıp hemen yaptım.
Sevgili http://inspirationsathome.blogspot.com/ EMEL bu güzel tarifin ve sıcak blogun için tekrar teşekkürler....
Tarifi aynen şöyle..
3-4 adet büyük boy şeftali
4 su bardağı toz şeker
yarım bardak limon suyu
yarım bardak limon suyu
1-2 tane karanfil
Yapılışı
- Şeftalileri, küpler halinde doğrayın ve üzerine şekeri koyarak, 1 saat kadar bekletin.
- Ocağın üzerine koyun ve yüksek ateşte, meyvaları dağıtmadan , tahta bir kaşık ile, şeker eriyinceye kadar karıştırın.
- Suyunu salmaya başladığında, altını kısın ve arada bir karıştırarak yaklaşık bir saat kadar, pişirin.
- İndirmeye yakın, üzerine limon sıkın ve karanfilleri koyun.
- Soğuduktan sonra cam kavonozlara koyabilirsiniz.
2 yorum:
handecim eline sağlık, nefis görünüyor..güzel sözlerin ve desteğin için ben sana ne kadar teşekkür etsem az..öperim yanaklarından..
Bende teşekkür ediyorum .gorusmek üzere sevgiyle kal...
Yorum Gönder