Subscribe to my full feed.

8 Ekim 2012 Pazartesi

KARNIYARIK

Yaz biterken ,kışa girmeden KARNIYARIK yapmak gerek.Yanında bol tereyağı bir pilav (bütün dietlere inat)şöyle kıvamlı bir cacık...
Ve bilmeyenlere tarif bilenlere hatırlatma KARNIYARIK tarifi ....
Ben son zamanlarda vakit nakittir diyerek el oyalayıcı yemekleri fazla yaparak yada iç harcı gibi ön çalışmalarını yapıp depreeze atıyorum . Mesela böyle KARNIYARIK içi dolma içi harcı gibi ..
İşte bu yüzden bende yaptığım harcı fazla yaptım patlıcanları doldurduktan sonra kalan harcı artım depreeze . KARNIYARIK için soğanları biraz katı biraz sıvı yağ ile kavuruyoruz.Soğanlar pembeleşince içine kıymayı sonra içine rondodan çektiğimiz domatesleri  tuzunu ve karabiberini ekliyoruz domates suyunu çekince altını kapıyoruz. Bu arada alacalı  soyduğumuz bütün patlıcanları bol ve iyice kızdırılmış yağda kızartıyoruz.Patlıcanları KARNIYARIK yapacağımız tencereye alıp biraz soğumasını bekliyoruz ortalarından nazikçe açıp yaptığımız harçtan koyuyoruz . Üzerine çıkana kadar su ve biraz tuz ekleyip pişiriyoruz .Yaklaşık 20 dakika pişiriyoruz .yanında güzel bir pilav ve cacık yapmayı unutmuyoruz ... Sağlık ve afiyetle .....

Resim yazısı ekle
Resim yazısı ekle



 
 
 
 
 
 

2 yorum:

alyamina dedi ki...

inşALLAH kaçırmamışımdır.Bayılırım karnıyarığa,afiyet bal şeker olsun.

HANDE CİGER dedi ki...

teşekkür ederim.hala kaçırmadın pazarlarda hala güzel patlıcanlar var....