Subscribe to my full feed.

29 Ocak 2008 Salı

Baklava Yufkasından Börek ve SOBE






Bu aralar baklava yufkasıyla yapılanlar pek bir revaçta.E bizde bu modaya uyarak hemencik bir börek yapalım dedik.Pek bir lezzetli ,pek bir havalı oldu.

Yapımıda çok kolay .Ben hem kıymalısını hemde kaşar peynirlisini yaptım.Kıymalısı ısıtılca da güzel ama kaşarlısı sıcak sıcak güzel oluyor.Kalanı ısıtmak gerekiyorsa tercihiniz kıymalıdan olmalı bence.

Kıymalı içi için:

  • 250 gr.kıyma
  • 2-3 orta boy soğan
  • sıvı yağ
  • karabiber,tuz
  • soğanlar küp küp doğranır ve sıvıyağ ile pembeleştirilir.Sonra kıyma ilave edilip kavrulur,karabiber tuz ilave edilir

3 baklava yufkası üst üste konulduktan sonra uzun şeritler şekinde kesilir sonra kıyma yada istenilen harç içine konulup fazla sıkmadan sigara böreği gibi sarılır.1 paket margarin eritilir ve üstlerine dökülür.Sonra üstlerine susam,çörekotu serpilir ve fırına verilir...E afiyet olsun :)

Canımcığım Sedam beni oyuna davet etmiş ....Onun kadar sıcacık cevaplar verebilicekmiyim bakalım :

  • Blog yazmaya ne zaman başladınız



24 . 01. 2007 doğumgünümden sonra yeni yıla yeni başlangıçla başlamıştım..İyi ki başlamışım ....






  • Blog yazılarınızın belirli bir çizgide olmasına dikkat ediyormusunuz ?



Blog açmamın nedeni aslında bir arkadaşın internet gazetesinde başladığım sonra fikir ayrılığına düştüğüm ve nerde nasıl yazabilirim arayışlarımda ortaya çıktı.Kimseye hesap vermeden,kimsenin bugün ne yazıcağımı yönlendirmeyecek bir yer olsun istedim.

Kendime özgü bir yer olsun istedim .Sonra gene bir arkadaşımın beni blog yönlendirmesi ile blog açtım...Bu arada nerde ne var araştırma sonuçlarında Pastacı Burcu bloguyla karşılaştım...İşte dedim işteee ben bir mutfak müptelesı burda olmalıyım.O yüzden blogum daki çizgim hem yazılarımı yazabilmek hem de tariflerini aldıklarım hakkında ufak tefek ayrıntı merak ediyorsam onlar da beni merak eder prensibiyle yazıyorum...Ve bundan çok ama çok memnunum....

  • Blog yazmak için gün içinde birşeylerden feragat ediyormusunuz
Gülü seven dikenine katlanır.Emek vermediğimiz hiçbir şey varmı.Çiçeklere bile su vermezseniz soluyorlar.Tabii ki feragat ediyorum .Ama boş boş bilgisayar başında vakit geçirmek gibi değil.


  • Blog yazmak başta eğlenceli bir uğraşken şimdi artan bir bekleyiş yüzünden zorunluluk haline geldi mi ?
Eğer hayat normal bir seyirde gidiyorsa,hastalıklarla uğraşmak zorunda değilsem ki bu aralar çok üst üste geldi,hayır güncelemekte bir probem ve sıkıntı yaşamıyorum.Ama güncelleme zamanım gelipte hala bir çalışmam yoksa sıkıntılar basıyor doğrusunu söylemek gerekiyorsa.Çünkü biliyorum ki blogları gezerken aynı tarifle karşılaşmak hoş olmuyor.Elimden geldiğince hastalıklar dışında güncellemelerimi sıklıkla yapıyorum.


  • Blog yazmayı ne kadar sürdüreceksiniz ?



Sevdiğim şeylerden asla isteyerek ayrılmadım.Ama hayat insana bazen zorunluluklara baş başa bırakıyor.Umarım blogumla beraberliğim çok uzun olur.Ona ve şekerlerime çok alıştım.Yorumları okumaya,yorumlar yazmaya; ben hep buralarada olmaya çalışacağım kısacası....







9 yorum:

Gönül dedi ki...

aa harika olmuş valla ellerine sağlık çıtır çıtır olur bu börek eminimki ...biraz zayıflasamda sonra alıp yapsam bigüzel yesem:))9 sevgilerimle

sarımutfak-hande dedi ki...

nefis olmuş adaşım ben baklava yufkası hiç kullanmadım.ee kullanmam lazım artık.ellerine sağlık canım
sevgiylekal

www.illedeyemek.com dedi ki...

ne kadar da güzel görünüyor böyle ellerin dert görmesin...

Adsız dedi ki...

ellerine saglik canim
www.yenitadlar.blogcu.com

Feyza Fidan dedi ki...

Handecim ellerine sağlık, böreği çokk beğendim..
İlk misafir ağırladığımda bu böreği yapıcam valla..
Sevgiler...

elifin tarifleri dedi ki...

Mmmmm nefis görünüyor,ellerine sağlık.Kardeşim de ne zamandır beni sıkıştırıyodu baklavalık yufkayla börek yapalım diye,daha fazla karşı koymayayım en iyisi :))

MUTFAKTA HOŞ SEDA dedi ki...

Canım ellerine sağlık börek nefis görünüyor hemen denemek lazım cevaplar için teşekkürler

SOFRAOZLEMİ dedi ki...

bende modaya uymak istiyorummm:) en kısa amanda denemek istediğim tariflerden birisi...harika olmuş cnm ellerine sağlık..
sevgiler..

busem dedi ki...

Değişik bir börek. Kıyır kıyır olduğuna eminim. Ellerine sağlık. Allaha emanet ol.