Subscribe to my full feed.

15 Ocak 2008 Salı

Karalama defterimden (DİYETTEYİM ŞEKERİM )

Bu blogu açmamın ilk sebebi aslında bir sanal gazete de başladığım sonra görüş farklılıklarıyla ayrıldığım zaman yazılarımı yayınlayacak bir yer aramamdı...Bir arkadaşımın yardımıyla açtım ilk blogumu sonra bloglar da ne var ne yok diye aranırken yemek bloglarıyla karşılaştım.

Yemek ve hamurişi sevdam yazı sevdamın önüne geçti..Ara sıra benim bu yazılarımdan haberdar olan arkadaşlarım hani ne oldu yemekten içmekten yazılara zaman bulamıyormusun artık diye bana takılmaya başladılar.Blogum da artık ara sıra da olsa küçük karalamalarımdan örnekler ilave edicem...Umarım sizde bu minik karalamalarımı beğenirsiniz....

İlk Yazım:)Diyetteyim şekerim..........





Ramazan, Bayram,Yeni yıl derken kiloları aldık. Hanımların % 80’i yılın 365 günü olduğu gibi yine diyette… Pazartesileri başlayan maksimum çarşambaya kadar devam edilen, Perşembe günü eş dost toplantısıyla bozulmaya başlayan; Cuma akşamları tekrar pazartesi başlamak üzere sonlandırılan diyetler.
Şekerim su içsem yarıyor. Ağzıma lokma atmıyorum, bütün gün aç dolaşıyorum, liposaction yaptırmak lazım; yok yok Seda Sayan karbondioksit yaptırmış incecik kadın valla..
Hanımlar suçsuz suçlular belli. MODACILAR ve daima dal gibi incecik kalabilenler. Biz iştahlı bir soyun çocuklarıyız. Biz misafirperverliği bile yenilen, içilenle ölçen bir soydanız. Misafirlerimizi kapıdan girmesiyle başlayan çıkana kadar yemek bombardımanına tutan bir milletiz.
Biz tereyağlı İskender, bol şerbetli baklava, fincan kadayıf(ah ah olsa da yesek) cevizli lokum suz yaşayamayan bir milletiz. Biz mantı, makarna, elde açma börek, bol peynirli su böreği,ekmek ve pide bağımlıları insanlarız..Türk hatunları hepimiz armut tipi vücuda sahibiz.Maalesef genlerimiz böyle…
Ama nedense son yıllarda girdiğimiz bütün bayan mağazalarında bedenler 34,36 kotlar 26.27.28 beden üzerine dikilmiş gibi. Sanki bütün hanımlar manken; yani nerdeyse 40 beden giyen yok.38 beden bile bulabilirsen senden mutlusu yok. Mağazalar da böyle küçük bedenlerin hâkimiyeti sürerken nedense böyle küçük bedenli bayanlara
rastlamak imkânsız.
Girilen bütün mağazalardan mutsuz ve kesin diyete başlama kararıyla çıkılıyor. Denemeye girilen kabinlerden kıpkırmızı suratlarla ve sanki 38 bedene sığamamak suçmuş gibi. Oysa biz Türk bayanları 40 bedenlere çok barışık olmalıyız. Ama biz 40-42 bedenleri almayıp 38 lerle eve gelip günlerce aç gezip onun içine girmeye çalışıyoruz…
Mis gibi kokan keklerden, böreklerden, bol tereyağlı pilavlardan mahrum kalıyoruz.
Fakat en üzülecek durum genç kızlarımız. Hepsi büyüme ve buluğ çağlarında lıght peynir,lıght yoğurt,lıght büskivit’lerle yaşıyorlar.Protein,karbonhidrat’ı bol yemeleri gereken en önemli dönemde bunları tamamen hayatlarından çıkartıyorlar.27 beden pantolona sığabilmek için.Son 3 senedir estetik yaptırma yaşının 14 lere kadar düştüğünü biliyor muydunuz ?Daha gelişimlerini tamamlayamamış genç kızlar kendilerini şekilden şekle sokuyorlar.
Amerika da tamamen yasaklanan bizde hala tam gaz devam eden düşük bel pantolon modası da cabası .Bütün genç kızların pantolonları düştü düşecek derken Bu modaya genç erkeklerde eklendi.Yolda yürürken tutup şöyle yukarı çekmek istiyor insan.Yada aman çocuğum böbreklerini üşüteceksin diyip kazağını sarmak istiyorsun beline…
Ama bunların suçlusu biz hanımlar, genç kızlar değiliz. Bizleri 36-38 beden gören modacıların. Mücadelemiz bu bedenlere girebilmek adına. O girilip suçluymuş gibi çıkılan soyunma kabinlerinden mutlu ve güler yüzlü çıkabilmek.



Tereyağlı İskenderleri, mantıları, su böreklerini, lavaşlara peynir sarıp yemeyi, bol şerbetli Osmanlı tatlılarını yiyemeyen ey Türk hatunları… Biz 40 ve üstü bedenlere rahat rahat sığabiliriz… Ama sağlık için çok büyük bedenlere çıkma taraftarı da değilim tabii… Kendimizi kandırmadan ve üzmeden bunları kabul edip günün 24 saati senenin 365 günü aç gezmekten vazgeçmeliyiz.
Gelişme çağındaki genç kızlarımıza iştahlı bir soyun torunları olduğumuzu sık sık hatırlatıp küçücük bedenlere sığmaya çalışmalarına engel olmalıyız.(EE bize balıketi yakışıyor kabul edin canım)
Her pazartesi diyete başlamaktan sa İskenderimizin porsiyonunu azaltıp tereyağını az koydurmalıyız 3 baklava yerine 1 baklava yemeliyiz. E birazda yürüyüş yapmalıyız. Kabinlere girerken 36 bedenlerle denemeye başlamamalı direk 40 bedenlerle başlamalıyız. Böylece imalatçı firmalar küçük bedenlerin satılmadığını anlayacak bedenlerin normale çevirmeye başlayacaklardır.
Şimdi güzel demlenmiş bir çayın yanında mis gibi kokan bir kek yemek varken suntaya benzeyen o garip bisküvilerden mi yiyeceksiniz?


ALO PASTAHANEMİ? Oradan 1 kilo fincan kadayıf gönderir misiniz? Acil bekliyorum !!!!! teşekkürler…

AFİYETLİ GÜNLER DİLİYORUM

10 yorum:

elifin tarifleri dedi ki...

Benim gibi son dönemlerde epeyce kilo almış, her ne kadar bir an önce bunlardan kurtulmak istese de, bir türlü rejime başlayamayan tüm bayanlar için süpper bir yazı olmuş.Eline koluna yüreğine sağlık :))

MUTFAKTA HOŞ SEDA dedi ki...

Canım alemsin valla içimizden geçenleri yazıya dökmşsün ne güzel :) olsada yesek bir kadayıf dimii :)

Unknown dedi ki...

Elifciğim saolasın bende ziyaretinle mutlu oldum..Hepimizin kabusu kilolar :))))
Canım Sedam tembellik yapma dedin bende bol bol çalışıyorum bak ....

sarımutfak-hande dedi ki...

slm canım
bayağı dertlisin anladığım kadarıyla.küçük beden insan göremiyorum demişsin ben 34 bedenim.küçüklerde var az olsada:):)
ama sanırım en çok 36 beden var çünkü bende bazen kıyafet bulmakta zorlanıyorum.her bedende kıyafet lazım şekerim büyükte küçükte.
yazın çok güzel akıcı olmuş.elmalı pastada harika ellerine sağlık adaşım

ozlemhan dedi ki...

Canım merhaba nasılsın epey bir zaman görüşemedik Bizleri çok ihmal ettin neyseki döndün artık güle güle kullan mutfağını tamamen yenilemişsin.En kısa zamanda görüşecez galiba çok eğlenceli olacağına inanıyorum çok mutlu oldum ilk duyunca.Görüşmek üzere canım

Feyza Fidan dedi ki...

Handeeee..
Niye kanayan yarama parmak bastın şimdi:)))
Ne olacak bu recimm durumumuz bilmiyorumm..Pazartesi sabah rejime gir en geç pazartesi akşam rejimden çıkkk...
:)))))))

Çok öpüyorum,
Sevgiler

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Hande,
Tombul bayanlar için ideal bir yazı olmuş..Arada gelip okumak gerekir..Ahhhh,bir başlasak sonu gelecekte başlangıç noktasını bulamıyorum bende..))
Harikasın...Sevgiler

Adsız dedi ki...

:))))) ben de diyetteyim ben de fincan kadayıf istiyom hehehe

handem benim kalemine sağlık.
Pek güzel olmuş yazı...

sevgiler.

www.misssgibi.com

Adsız dedi ki...

çok hoş yazmışsın valla tebrikler :))
seda'nın bloğundan şans eseri geldim bloğuna,iyi ki gelmişim.Yüzümü gülümsettin,sağol :)

Mevlude Turk Topal dedi ki...

Okurken bayagi eglendim:) ama benimde kilo sorunum olmadi azicik aliyorum iki gun rambo ipi atliyorum hooooop gidiyor kilolar:) Ama dikise basladiktan ozellikle Elena ve Diana'nin dergilerine sinir oluyorum, onlarin olcu tablosuna gore ben 44 ile 46 bedenim:(( halbuki 38-40 koyuyorum:)) Hadi leeeennnn deyip o kaliplari kullanmiyorum sadece resimlerine bakiyorum :)))))))