Keklerle çok içli dışlı olmaktan artık kendi tariflerimi kendim üretir oldum.Tatları ve kokularıyla beraber şekilleriylede oynamaya başladım.Ve isimler takmaya başladım.Bu yeni üretim kekim .....İsmi ,şekli,tarifi tamamen bana aittir.İşte tarifim,
- 3 yumurta
- 1.5 bardak toz şeker
- 1 bardak sıvıyağ
- 1 bardak süt
- 3 bardak un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1.5 bardak ayran
- 2 dolu kaşık kakao
Yumurta ve toz şekeri kar haline gelinceye kadar çırpıyoruz,sonra tek tek sıvıyağ,un ,süt, kabartma tozu,vanilya,ve ayranın yarısını eleyerek çırpıyoruz.
Sonra yarısını başka bir kaba alıp kalanına kalan ayranı vekakao ekleyip tekrar çırpıyoruz.Ve benim canım SEDA'M ın bana ilk gelişinde aldığı kek kalıbı gibi bir kalıbınız varsa onun içine yarı yarıya kek harçlerını aynı anda döküyorsunuz.Sonra çatalla biraz üstünden şekil veriyorsunuz.175 derecede 1 saat pişiriyorsunuz.
AFİYET OLSUN
(Kekimizin pişmeden önceki hali)
6 yorum:
Merhabalar,
kek nefis görünüyor ellerine sağlık canım..
Sevgiler....
eee sanki siyah beyaz türk filmlerini hatırlattı bana..hani şu kavuşamayan aşıklar misali))hatta replik bile hazır;
nayırrr!!biz ayrı dünyaların kekleriyiz sevgilimmm))
canım ismide görüntüsüde bir harika olmuş...
ellerine sağlık...
iyi bayramlar dilerim canım. Sevgiler..
Bayramın mübarek olsun sevdiklerinle beraber daha nice güzel bayramlar diliyorum
Ellerine saglik Hande'cigim, hersey cok guzel. Ne zamandir ugrayamadim, gecmis bayraminda kutlu olsun, sevgilerimi gonderiyorum.
Yorum Gönder