Subscribe to my full feed.

25 Ağustos 2012 Cumartesi

İRMİK HELVASI



İRMİK HELVASI
   Çok yerde yemiş ve çok tarifler almışsınızdır eminim.Ama herkesin annesinin tarifi hep en güzelidir ya işte benim annemin tarfi hem gerçekten pratik hemde lezzetli...
     Tarifinden önce yapılma sebebine gelince ;geçen sene kaybettiğimiz kayınpederim için yaptım bu irmik helvasını..
Kendisi gerçekten çok çok iyi bir insandı.Yattığı yer nur olsun,arkasından hep iyi dua lar alıyor.Zaten hayat nedir ki arkamızdan iyi dualar alabiliyorsak ne mutlu bize.
  • Tarifimize gelince....
  • 250 gr tereyağ..
  • 500 gr irmik
  • 750 gr toz şeker
  • 1     kg süt + 1 çay bardağı su
  • Arzu edildiği kadar fıstık
Böyle sıcak günlerde soğumasınıda göz önüne alarak daha önce hazırlık yaparsanız daha kolay olacaktır.Süt,şeker,ve tereyağı şeker eriyip bir taşım kaynattıktan sonra soğumaya alın.






Ardından kısık ateşte önce fıstıkları biraz kavurmaya başlayıp sonra irmiği ekleyin.Ne kadar kısık ateşte yavaş yavaş kavrulursa o kadar lezzetli olduğunu söyler annem bende öyle yaptım gayet lezzetliydi.Hatta annemden tam puan alarak sınıfı geçtim.Kavrulma işlemi bittiğinde içine soğuttuğumuz şerbetimizi döküyoruz.Önce yüksek ateşle başlıyoruz kaynamaya başlayınca kısıyoruz pilav gibi pişiriyoruz.Üstü göz göz olup kaşığımız batırdığımızda düz duruyorsa kapatıyoruz.Üstünü havlu peçete ile kapatıp dinlendiriyoruz.Ve sonuç muhteşem lezeetli irmik helvamız hazır.Afiyet olsun....
     










2 yorum:

Emel Sevren Pınar dedi ki...

aman tanrım harika görünüyorlar hande..ellerine sağlık..çok da severim..aklıma düşürdün..yapayım tarifini bir ara..

HANDE CİGER dedi ki...

Teşekkürler Emelcigim fotograflar henüz istediğim netlikte değil ama çalısmalar devam ediyor :)))